maanantai 4. lokakuuta 2021

Porkkanakääretorttu

 Uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli maukkaan näköinen ja kuuloinen porkkanakääretortun ohje. Ja koska porkkanaa omassa maassa kasvaa, niin tokihan tätä kääretorttua piti tehdä. 


Olihan tämä herkkua! Mehevää ja makoisaa. Laitan vielä tähän reseptin .

Porkkanakääretorttu 

Pohja :

noin 1 1/2 dl (100 g) vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1/2 tl jauhettua inkivääriä

1/2 tl suolaa

3 isoa kananmunaa

noin 1 1/3 ( 110 g) dl sokeria

2 rkl auringonkukkaöljyä ( laitoin rypsiöljyä)

1 tl vaniljauutetta ( laitoin vaniljasokeria)

2 isoa porkkanaa

1/2 dl tomusokeria 

Täyte :

2 dl tomusokeria ( 125 g)

225 maustamatonta , huoneenlämpöistä tuorejuustoa

75 g huoneenlämpöistä voita

1 tl vaniljauutetta ( laitoin vaniljasokeria)

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Leivinpaperoi ja voitele uunivuoka (noin 23 x 32 cm).

2. Sekoita yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe , mausteet ja suola.

3. Kuori porkkanat ja raasta ne hienolla terällä. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy, vaniljauute ja porkkanaraaste vaahdon joukkoon. Kääntele sekaisin.

4. Kääntele jauhoseos taikinaan. Lusikoi taikina leivinpaperoidulle pellille. Levitä taikina reunoja myöten.

5. Paista pohjaa 10-14 minuuttia. Asettele leivonpaperi alustalle ja ripottele sen pinnalle sokeria. Kumoa torttupohja paistopinta sokeroitua leivinpaperia vasten. 

6. Täyte. Vatkaa kaikki täytteen aineet kuohkeaksi kreemiksi. Levitä täyte torttupohjalle. Kääri rullalle.

7. Kääri torttu tiukasti muovikelmuun ja nosta jääkaappiin aikakin tunniksi. 

8. Koristele halutessasi. 


Minä en sen kummemmin koristellut. Omaan kahvipöytään tuli , niin laiskuus iski enkä jaksanut enää koristella. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti