perjantai 28. tammikuuta 2022

Piparkakkumokkapalat

Näitä piparkakkumokkapaloja minun on ollut tarkoitus tehdä ennen joulua, mutta oli sn verran hektistä aikaa se joulunalusaika etten vaan ehtinyt. Eipä kai se haittaa vaikka näitä tekee tammikuussakin tai vaikka kesällä. :)




Maukkaita ovat ! Taikinassa hieman sellainen maustekakkumainen maku piparkakkumausteen ansiosta. Ja kyllä tämä lapsenlapsillekin maistui vaikka ei ollutkaan sitä perusmokkapalaa. 

Netissä oli hieman toisistaan poikkeavia reseptejä. Joihinkin laitettiin piparkakkutaikinaa ( siihen taikinan sekaan siis) ja toisiin taas murennettuja piparkakkuja. Minä päädyin murennettuihin piparkakkuihin. K-ruoka - sivuilta löytyi siihen sopiva resepti. 

Piparkakkumokkapalat : 

250 g voita tai margariinia

2 dl maitoa

4 kananmunaa

4 dl sokeria ( minua epäilytti tämä määrä enkä laittanut ihan näin paljon)

5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta

2 1/2 tl piparkakkumaustetta

8-10 ohutta piparkakkua muruina

Kuorrutus:

100 g voita

2 tl piparkakkumaustetta

1 pkt tomusokeria

1 dl vahvaa kahvia keitettynä

piparkakkumurua

(strösseleitä)

1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita maito voisulan joukkoon.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen taikinaan maito-voiseoksen kanssa. Lisää lopuksi murennetut piparkakut.

4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ( 38 x 32 cm). Paista 200 asteessa 14-15 minuuttia. Älä siirrä kypsää pohjaa pois pelliltä. 

5. Murenna piparkakut . Kuorrutusta varten paloittele voi kattilaan. Sulata miedolla lämmollä. Kun voi on sulanut niin lisää kattilaan piparkakkumauste. Anna maustua hetken.

6. Sekoita tomusokeri joukkoon siivilän läpi pienissä erissä. Sekoita voimakkaasti. Lisää joukkoon kahvia, kunnes saat sopivan levitettävän kuorrutteen. 

7. Levitä kuorrute kakun päälle, levitä tarvittaessa veitsellä. Ripottele pinnalle heti piparkakkumurut ja strösselit jos käytät niitä. Jos kuorrute ehtii jämähtää kattilaan, lämmitä sitä uudelleen ja lisää tarvittaessa kahvia tai vettä. 



Hyvää oli . Voi tehdä ihan hyvin muulloinkin kuin jouluna :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti