tiistai 28. tammikuuta 2014

Nunnat

Muistan joskus nuorena tehneeni paljonkin muffinseja, joita sanottiin nunniksi. Ohje oli jostakin leivontakirjasta - yhtään en muista mistä eikä koko leivontakirjaa löydy enää mistään.
Googletin, löysin aluksi sellaisen nunnien ohjeen, johon tuli mantelijauhetta. Eivät olleet sitä mitä etsin, koska niihin tekemiini meni saksanpähkinöitä ja ne olivat niin hyviä. Saattaisi toki mantelijauheella olla ihan yhtä hyviä, en tiedä. Pitää ehkä testata joskus.
Onneksi löytyi kuitenkin myös tämä tutulta kuulostava resepti googlettamalla.

Nunnat

En tiedä mistä ovat nämä muffinsit nimensä saaneet. Nämähän voisi vaikka päällystää jollakin tuorejuustopursotuksella tai vastaavalla, mutta minä tein ihan reseptin mukaisen päällysteen tomusokerista ja pikakahvijauheesta.

Nunnat

150 g voita
1,5 dl sokeria
3 kpl keltuaisia
100 g hasselpähkinöitä
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
3 kpl valkuaisia
Kuorrutus:
1,5 rkl vettä
1 rkl pikakahvijauhetta
2 dl tomusokeria

1. Kiehauta voita ja sokeria muutama minuutti kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
2. Lisää jäähtyneen seoksen joukkoon keltuaiset, hasselpähkinärouhe, vanilliinisokeri ja vehnäjauho/leivinjauheseos. Lisää viimeiseksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
3. Jaa taikina pieniin paperisiin leivosvuokiin ja paista ne 175 asteen lämmössä 15-20 minuuttia.
4. Liota kuorrutusta varten pikakahvijauhe veteen. Sekoita se tomusokerin kanssa tasaiseksi seokseksi ja levitä jäähtyneiden muffinsien päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tai paina jokaisen muffinsin päälle puolikas pähkinä.

Tästä annoksesta tuli 15 pientä muffinsia. Jos tykkää pähkinöistä, niin suosittelen testaamaan näitä!


 

5 kommenttia:

  1. Minä leivon nunnia ihan säännöllisesti silloin tällöin ja niihin tulee hasselpähkinä makua antavaksi. Ohje on eräästä vuosikymmeniä vanhasta pienestä leivontalehtisestä otettu. Vaan onhan nunnista varmaan muotoutunut vuosien aikana erilaisia ohjeita. Saksanpähkinäversiota voisin kyllä minäkin kokeilla ens kerralla. http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/07/nunnat

    VastaaPoista
  2. Itse olin melkein unohtanut koko nunnat, mutta pitää taas alkaa tehdä niitä sillin tällöin. Ovat hyviä.

    VastaaPoista
  3. En ollut ennen kuullutkaan näistä nunnista, herkullisilta näyttävät! Ja kahvin ja hasselpähkinän liitto kuulostaa hyvältä myös!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa kivalta! Nappasin ohjeen ylös ;)

    VastaaPoista
  5. Hyviä ovat, varsinkin kun tykkää pähkinöistä :)

    VastaaPoista