lauantai 6. huhtikuuta 2019

Lasten synttärijuhlintaa

Lastenlasten synttäreitä juhlittiin hartaasti moneen kertaan . Ensin helmikuussa 1-vuotiasta rakasta poikaa
ja maaliskuussa 3-vuotiasta rakasta tyttöä. Yhteiset synttärit vielä erikseen, koska kaikki eivät päässeet ensimmäisiin juhliin. 
Tyttärentyttären 3 v. juhlat olivat ensin. Ihan vaan pienet juhlat. Pitivät ne meillä, koska heidän oma huusholli on vielä muuton jäljiltä keskeneräinen. 
Inna on suuri Frozen fani, joten se oli tietysti teemana.  Silloin vielä tein töissä pitkä päivää, joten mitään ihmeen erikoista kakkua en valitettavasti ehtinyt tehdä. Kakkukuvalla siis mentiin ja kyllä mummin sydäntä lämmitti, kun pieni tyttö kakun nähtyään halasi ja sanoi " kiitos mummi" ♥ Lapselle riitti yksinkertainen kakku, kun vaan oli teemaan liittyvä. 


Frozen kakku
Pohjana on kuuden munan sokerikakkupohja ja täytteenä marjamoussee tällä perusohjeella .
Käytin sekä mustaherukkaa että mansikkaa marjoina. 
Lisäksi tein appelsiinisuklaakakkua  ja sitä syödessä mietin, että miksei sitä ole tullut useammin tehtyä. Valtavan hyvää ja mehevää kakkua! Kakku tuli popsittua parempiin suihin hyvinkin nopeaan tahtiin. 


Appelsiini-suklaakakku
Makeaksi tarjottavaksi oli vielä minttusuklaakeksejä . Suolainen tarjottava ostettiin kaupan pakastealtaasta ( paistovalmiita pasteijoita), koska en vaan ehtinyt niitä tehdä. Eikä tytärkään ehtinyt, joten kaupan tarjonta sai kelvata. Ihan kelpo pasteijoita ne paistovalmiit ovat, ei siinä mitään. 

Juhla numero 3 oli molempien lastenlasten yhteinen ja lopulta se kutistui sairastumisten vuoksi niin pieneksi juhlaksi, että paikalle pääsi vain tyttärentyttären yksi kummitäti ( joka ei viikkoa aiemmin päässyt tulemaan) ja minun anoppini eli päivänsankareiden isofammu.  + Me oma porukka tietenkin. 
Onneksi olin hillinnyt itseni kakun teossa enkä väsännyt mitään valtavan suurta kakkua. Syömistä tosin oli tässäkin pitkälle seuraavaan viikkoon. 
Pitkään mietin kakun teemaa, koska sen piti sopia pojalle sekä tytölle. Päädyin sitten yksinkertaiseen versioon, koska taaskaan ei sitä aikaa turhan paljon ollut.  Työt tuppaavat haittaamaan mieluisia harrastuksia .


syntymäpäiväkakku
Tämäkin on kuuden munan kakkupohja. Täytteen tein raparperi-pitsikakun ohjeella , tosin raparperihillon tilalle laitoin omenahilloa . Raparperihillo oli päässyt loppumaan. Hyvin tämä toimi omenahillollakin , ei sen puoleen. 
Päällä ise tehdyt marengit ja suklaaganache tällä ohjeella :


Suklaaganache:
130 g suklaata
3/4 dl kuohukermaa
(glukoosisiirappia)

1. Paloittele suklaa ja laita kulhoon. 
2. Lämmitä kerma ja kaada lämmin kerma suklapalojen päälle. Sekoittele kunnes suklaa sulaa. Lisää halutessasi glukoosisiirappia. Se entaa hieman enemmän kiiltoa ganachelle. 
3. Kaada kakun päälle .


Marenkeja jäi ylikin, joten ne olivat myös kahvipöydässä tarjolla. 

Marengit
Edellisen viikon juhlista jäi kakun täytettä yli , joten olin jo aiemmin siitä tehnyt  kääretortun pakastimeen. Täytettä en missään nimessä raaski pois heittää ja kääretorttuunhan sellainen marjamoussee sopii varsin mainiosti . 

Marjakääretorttu
Tein myös kinuskibebejä, jotka olivat kaikkien mielestä suussa sulavan maukkaita. Tykästyin itsekin niihin, jäävät kyllä vakioleipomusten joukkoon kun juhlista on kyse. 
Ehdin tehdä tällä kerralla jopa yhden suolaisen piirakan. Eli feta-pinaattipiirakan, joka on yksi meidän suosikeista . Helppo tehdä ja hyvää!


Feta-pinaattipiirakka
Vanhin tyttäremme on jättänyt punaisen lihan pois vuoden alusta, joten tämä käy hänellekin. Joskus hän saattaa kalaa syödä, mutta punaista lihaa ei enää. 

Inna ja 3 v. ilmapallo. Pienelle poitsullekin maistui mummin tekemä kakku varsin hyvin :







 

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. :) Joskus meinaa karata käsistä ,kun suunnittelen tarjottavia, mutta kun on niin kiva kokeilla erilaisia juttuja ja leipoa uudelleen hyväksi todettuja herkkuja. Eikä voi mitään , mutta tykkään leipoa pöydän täyteen :D

      Poista
  2. Oi mikä herkkukattaus. Tuota appelsiini-suklaakakkua pitää kokeilla pian.

    VastaaPoista