torstai 6. huhtikuuta 2023

Porkkanaa ja pähkinää sisältävät muffinit

 Näitä muffineita tai pitäisikö sanoa kuppikakkuja olen jo pidemmän aikaa katsellut  Fiona Cairnsin kirjassa " Kahvipöydän kauneimmat kakut".  Kuppikakut sisältävät reilusti porkkanaa ja pekaanipähkinää . 

Porkkana-pähkinämuffinit

Porkkanan vaikutusta varmaan oli , että muffinit olivat erittäin meheviä. Ja porkkanan maku yhdessä pekaanipähkinän kanssa oli kyllä niin sanotusti suun mukaista. 

Porkkana-pähkinäkuppikakut 

1 3/4 dl auringonkukkaöljyä tai jotain muuta ruokaöljyä
60 g pekaanipähkinöitä pilkottuna
200 g vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2 tl kanelia
( 1 tl muskottipähkinää) 
175 g vaaleaa muscovadosokeria
3 kananmunaa kevyesti vatkattuina
250 g porkkanaa hienona raasteena
1 appelsiinin raastettu kuori
50 g kookoshiutaleita

Kuorrutus : 

80 g suolatonta voita ( käytin leivontamargariinia)
60 g tomusokeria
1 appelsiinin kuori raasteena
1 rkl vaahterasiirappia
150 g tuorejuustoa
keltaista pastaväriä
suklaarakeita

1. Levitä pekaanipähkinät uunipellille ja paahda 160 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Varo etteivät pala!
2. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, kaneli, suola, ruokasooda.
3. Vatkaa öljy ja sokeri keskenään sähkövatkaimella hiljaisilla kierroksilla noin minuutin ajan.  Lisääkananmunat yksitellen jokaisen jälkeen hyvin vatkaten.
4. Kääntele joukkoon porkkanaraaste, pähkinät, appelsiininkuori ja kookoshiutaleet. Lisää lopuksi joukkoon jauhoseos siivilän läpi. 
5. Laita paperiset vuoat muffinipellin koloihin. Laita vuokiin taikinaa. Paista 25 - 30 minuuttia 160 asteessa. Anna jäähtyä. 
6. Vatkaa voi , tomusokeri , appelsiinin kuori ja vaahterasiirappi sileäksi ja kuohkeaksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sekoita se voi-tomusokeriseokseen. Älä sekoita liikaa ettei kuorrutteesta tule liian juoksevaa. Jos se tuntuu liian juoksevalta niin laita se jääkaappiin noin tunniksi. 
7. Jos haluat tehdä myös värillistä kuorrutetta, niin jaa kuorrute kahteen kulhoon . Värjää toinen  keltaiseksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria jos seos on liian ohutta.
8. Pursota kuorrutetta muffinien päälle haluamallasi tavalla. 

Porkkana-pähkinämuffinit

En taaskaan löytänyt kaupasta vaaleaa muscovadosokeria. En ostanut tummaakaan, koska oletin että sitä on kotona. Ei ollut. Käytin siis fariinisokeria. Maistuivat hyviltä silläkin. 
En myöskään käyttänyt muskottipähkinää, koska sitä ei meillä ollut enkä muutenkaan kovasti sen mausta välitä. 



Oikein maukkaita ja meheviä ! Olisivat ihan pääsiäisleivonnaisista menneet jollei oltaisi syöty niitä ennen pääsiäispyhiä :D. 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti