keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Frozen kakku

Tyttärentytär täytti maaliskuun loppupuolella kokonaiset 2 vuotta. Ja Frozen on suosikki, erityisesti Elsa. Toinen suosikki on Ryhmä Hau . 
Tottahan toki pienelle rakkaalle tein kakun. Frozen kakkua en vielä ollut tehnytkään, joten oli kiva alkaa tuumasta toimeen. 
Kiirehän tämän kanssa tuli. Tyttären perhe tuli meille jo aamusta samana päivänä, juhlat olivat siis meillä.  Päivänsankari ei sitten millään olisi malttanut nukkua päiväunia, joten  mummikin yritti saada neitiä unten maille. Varsinaista tahtojen taistoa :) Äitinsä kanssa lopulta nukahti, pitkän session jälkeen. 

Äkkiä taas kakun pariin. Ensimmäiset vieraat kävelivät ovesta sisään kun vielä tätä tein. 

Frozen kakku
Reunat jätin tarkoituksella epätaiseksi, mutta myöhemmin kuvia katsellessa se on häirinnyt. Olisi ehkä voinut paletilla vielä vetää liukuvärjäyksen kakun pintaan. 
Koriste on muovia , en ehtinyt massasta sellaista tehdä. Ja oli ajatus, että se on osa pikkuneidin lahjaa. Kovasti hän sitä heti tavoittelikin kakun päältä . Se taisi olla paras osuus kakusta  hänelle. 

Tässä pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa jääkarkkeja. Suklaapossun blogista katsoin ohjeen. Pääsi nyt hiljattain hankkimani lämpömittarikin testiin ja hyvin näytti toimivan. 
Mittaria tarvitaan, koska sokeriseoksen lämpötila nostetaan 150 asteeseen. 
Toki ilman mittariakin voi lientä keitellä , Suklaapossulla oli siihen hyviä vinkkejä. 

Jääkarkit 

4 dl sokeria
1,5 dl glukoosisiirappia
0.75 dl vettä
sinistä pastaväriä
noin 0.5 tl vaniljajauhetta

1. Vuoraa uunipelti foloiolla ja laita pelti pannunalusen päälle. 
2. Laita kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Sekoita.
3. Kuumenna välillä sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoittele välillä. Nyt voit laittaa lusikan sivuun, esim. lautasen päälle.
4. Nosta hieman lämpöä, ja anna seoksen kiehua, kunnes lämpötila saavuttaa 150 astetta. Tähän kuluu aikaa mm. kattilan koosta riippuen noin 10 minuuttia tai vähän yli. Lämpötila saattaa jämähtää pitkäksikin aikaa reiluun 100 asteeseen, mutta kun se lähtee nousemaan, se tekee sen nopeasti. Kannattaa siis vahtia lämpötilaa. 
5. Kun seos on 150 asteista, nosta kattila pannunalusen päälle. Sekoita nopeasti joukkoon vaniljajauhe sekä pastaväri. Seos saattaa kuohahtaa. Jatka vain sekoittamista, kunnes kuohuminen loppuu ja väri on sekoittunut tasaisesti. 
6. Kaada kuuma sokeriseos samantien folion päälle pellille ja levitä n. 30 x 25 cm alalle. Muista, että kuuma sokeri on todella kuumaa ja polttaa hetkessä, joten toimi varoen.
7. Laita tyhjään kattilaan kattilaan kuumaa vettä ja jätä likoamaan. Laita kattilaan myös työvälineesi (lusikka ja lämpömittarin sokeriliemessä uiskennellut pää) Sokerimassa liukenee pikkuhiljaa kuumaan veteen ja irtoaa lopulta melkein kuin itsestään.
8. Jätä karkkimassa jäähtymään noin tunniksi tai pidemmäksikin aikaa. Kun karkkimassa on jäähtynyt, riko levy käsien välissä vääntäen tai kolauttamalla se jotain reunaa vasten tai vaikka lihanuijalla lyöden. 


frozen kakku 

Ihan lasilta tämä näytti. Päivänsankarin isä kysyi, että onko tuohon kakun päälle rikottu joku ikkunalasi :)

Kakun sisällä oli täytteinä oli ( taas kerran) vaniljamoussee  ja vadelmamoussee.

Pikkuneiti on oikea "linssilude" . Kun aloin kuvata kakkua, niin hän tunki itsensä kuvaan mukaan , hoki "Ninna " . Tytön nimi on Inna . Ihmetteli varmaan miksi mummi nyt jotain kakkua kuvaa kun on parempaakin kuvattavaa ♥



10 kommenttia:

  1. Upea kakku! Oli varmasti herkullista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Aina jää joku asia harmittamaan ja vaivaamaan mieltä, niinkuin nyt nuo reunat... no, ei onneks haitannut ketään.

      Poista
  2. Ihana kakku ja ihana sankari! 😍❤💕

    VastaaPoista
  3. Wautsi, Upea kakku! Suloinen päivänsankari <3

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos. Nuo reunat vaan vaivaa aina kun näitä kuvia katson. Silloin ajatus oli hyvä jättää " rouheat" reunat.

      Poista
  5. Kaunis kakku! Onnea pienelle päivänsankarille!

    VastaaPoista