perjantai 13. syyskuuta 2013

Toscakakku

Viikonlopun vieraille tein myös toscakakkua. Kohtalaisen nopeatekoinen ja takuuvarma herkku - se maistuu kaikille. Ainakin tähän saakka on maistunut meidän vieraille :) Ohje on WSOY:n Kultaisesta keittokirjasta.



Toscakakku

 
Teen tätä aina pellillisen kerrallaan, riittää sitten isommallekin vierasjoukolle tai vaikka pakastimeen varalle.
Tällä ohjeella teen :

Pohja:                                                        Pinnalle :
150 g voita tai margariinia                        150 g voita
4 dl sokeria                                                noin 1 1/5 dl sokeria
4 kananmunaa                                           5 dl mantelilastuja
5 dl vehnäjauhoja                                      3 rkl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta                                      3 rkl maitoa
1 dl maitoa

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi varovasti nostelemalla.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.  Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
5. Sekoita täytettä varten ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja kaada se puolikypsän pohjan päälle. Paista kauniin ruskeaksi.

Mantelilastuja en yleensä mittaa, laitan sellaisen sopivan tuntuisen määrän. Saattaa olla tuo 5 dl melko lähellä sitä sopivaa määrää :)
Hyvää tämä on!


5 kommenttia:

  1. Näyttävät kyllä maukkailta!

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä! Kaikki toscajutut on kyllä uskomattoman hyviä. Meillä niitä ei koskaan jää pakkaseen saakka, vaikka kuinka yrittäisi tehdä isomman satsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, kyllä ne melko nopsaan hupenevat meilläkin :)

      Poista
  3. Oi, toscakakku on kyllä niin ihanaa. En olekaan sitä vielä koskaan kerinnyt itse leipoa! Tämä kyllä täytyy korjata. x) Kiitos kun kehuit belieber kakkuani. =D Pelkäsin oikeasti sitä tehdessäni että siitä tulee aivan kauhea (kuvan leikkaamisen takia). Olisi vain kannattanut tehdä A4 kokoinen kakku, vaikka toiveena oli puolta pienempi. x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole koskaan tehnyt kakkukuvallista kakkua. Se kuva leikkaamainen on varmaankin hankalaa, jos siihen joutuu. Olis kiva yllättää mun 12 v. tytär Robin kakulla, mutta kuten sanoin - se saattais jäädä syömättä tai ainakin Robinin kuva jäis syömättä :)

      Poista