lauantai 18. tammikuuta 2014

Mississippiläinen mutakakku

Tämä osui silmiini kirjasta "Maittavat suklaaherkut" ( hyvä kirja!) ja muistinkin tämän olevan myös  "TO DO" listalla, kun olen joskus samaisen reseptin bongannnut Mustikkasuun blogista. Nyt sai sitten yhden reseptin siitä listasta vedettyä yli.
Mutakakku on meidän perheen herkkua ja tällainen hieman toisenlainen resepti vaikutti kovinkin kiinnostavalta. 

Mississippiläinen mutakakku
Nyt voisi kyllä sanoa, että oli syntisen hyvää! Täyte jää ihanan pehmeäksi ja "mutaiseksi", tätä olisi voinut syödä monta palaa - mutta onneksi järki voitti ja jätin vain yhteen palaan. Huomenna on päivä uusi ja saa taas olla syntinen !
Ihan vaan vähän oli eroavaisuuksia Mustikkasuun reseptillä ja tällä reseptillä.

Mississippiläinen mutakakku

225 g jauhoja
25 g kaakaojauhetta
150 g voita
30 g hienoa sokeria
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
175 g voita
350 g tummaa muscovadoskeria (käytin ruokokidesokeria ja tavallista sokeria)
4 kevyesti vatkattua munaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g suklaata
3 dl kahvikermaa
Koristeluun:
2,5 - 3 dl kermaa vaahdotettuna
suklaata

1. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon. Nypi voi joukkoon, kunnes seos on nokareista. Sekoita joukkoon kylmää vettä ja sokeria, kunnes saat pehmeää taikinaa.
2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla työtasolla ja vuoraa sillä syvä posliininen torttuvuoka (23 cm).
Peitä leivinpaperilla tai alumiinifoliolla ja laita päälle kuivattuja herneitä. Paista 190 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Ota herneet ja paperi pois, paista vielä noin 10 minuuttia.
3. Vaahdota täytettä varten voi ja sokeri kulhossa. vatkaa vähitellen sekaan kananmunat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa sula suklaa kahvikerman kanssa joukkoon.
4. Kaada taikina täytepohjalle ja paista 170 asteessa noin 45 minuuttia.
5. Anna tortun jäähtyä täysin. Peitä kermavaahdolla, koristele haluamallasi tavalla.

Herneitä ei löytynyt, joten se vaihe jäi pois. Tuli ihan hyvä pohja silti.
Aluksi laitoin kaiken täytteen kakkuun, mutta kaavin siitä osan pois ennen uuniin laittoa, koska näytti jo siinä vaiheessa, että tässä käy hassusti. Ohjeessa on varmaankin ollut tosiaan SYVÄ torttuvuoka .... minulla on sellainen tavallinen ja vaikka en edes kaikkea täytettä kakkuun laittanut, niin uunissa se pursui yli reunojen ennenkuin täyte kiinteytyi. Kesken paistoin kaavin täytettä pois uuninpohjalta, kun se alkoi kärytä epämiellyttävästi.

Tulihan kakusta muheva ja mehevä, kun täytettä on paljon, mutta tuo määrä oli ainakin minun torttuvuokaan hieman liikaa. Hyvä kun täytettä on paljon, mutta ei sitä tarvitse niin paljon olla, että valuu yli reunojen uuninpohjalle. Pitänee ostaa syvempi vuoka.
Muscavadosokeria ei tosiaan ollut, joten ruokokidesokerin ja tavallisen sokerin sekoitus sai kelvata. Toimii varmaan ihan hyvin pelkästään tavallisellakin sokerilla.



Mississippiläinen mutakakku
Ihanaa herkkua, tässä kun hetken tätä kuvaa katson niin menen hakemaan toisen palan. Namskis.


6 kommenttia:

  1. Ihanan suklaisen näköistä, on varmana hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Oih, ihanan näköistä. Mutakakut on niin hyviä! Itsekin tein samantapaista muutama päivä sitten, kun yritin pelastaa raa'aksi jääneen epäonnistuneen suklaakakkupohjan. Laitoin päälle kaakaokermavaahtoa ja Daim-murua. Oli kans aikas hyvää, vaikka pohja ei kunnon mutakakkupohja ollutkaan.

    VastaaPoista
  3. Kyllä oli tosiaan hyvää. Tuo mutakakuksi muuttaminen onkin hyvä tapa pelastaa raakileet suklaakakkupohjat! :)

    VastaaPoista
  4. Kakku näyttää ihanan kostealta :P

    VastaaPoista
  5. Kyllä! Pakkohan sitä oli toinenkin pala ottaa, oli tuoreena niin ihanan suussasulavaa.

    VastaaPoista