Ja tosiaan harjoittelua, kuten kuvakin kertoo. Monta asiaa pitää tehdä ensi kerralla toisin, mutta tulipa nyt tällaista kokeiltua. Samalla meni testiin Satin Icen tumman suklaanmakuinen massa .
Ihastuin siihen täysin! Helppo kaulia ja niin mukava käsitellä kaikinpuolin ja makukin oli hyvä!
Tuo vetoketjumuotti on kätevä. Tässä kakussa tuo vetoketju on liian paksu. Huomasin myöhemmin, että siitä kannattaa tehdä ohuempi. On paremman näköinen ohuempana. Laukun sauma on maalattu metallinhohtoisella kuparin värisellä elintarvikemaalilla. Tuli sellainenkin ahaa-elämys jälkeenpäin, että tuon vetoketjunkin olisi voinut maalata sillä. Seuraavalla kerralla sitten.
Täytteenä tässä kakussa on mango-passionmoussee, jonka tällä kertaa tein Blå Bandin valmiista mousseejauheesta. Yleensä teen mieluummin täytteet alusta alkaen itse, mutta aion kyllä tätä valmista mousseeta käyttää jos joskus on kiire valmistaa kakku. Oli yllättävän hyvän makuista.
Tällä reseptillä tein mousseen :
Blå band mango-passionmoussee
1 pkt (2 pussia) blå bad mousseejauhetta
3 dl maitoa
3 liivatelehteä
2 rkl sokeria
1. Sekoita maito ja mousseejauheet keskenään, vatkaa muutama sekunti.
2. Sulata kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet vesitilkkaan.
3. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos mousseen joukkoon ohuena nauhana.
Tämä ylläoleva kakku on 4 kananmunan kakku ja tästä annoksesta jäi tuota mousseeta yli. Massan
alla on sveitsiläistä marenkivoikreemiä, johon olen ohjeen löytänyt Leivontafoorumin sivuilta. Sitä käytän yleensä aina massakakuissa.
Vaihekuvia kakun teosta en tietenkään muistanut ottaa, mutta tein kakun samalla tavalla kuin Suklaatoukka on tehnyt tämän kakun.
Oli ihan hauska kokeilu ja seuraavalla kerralla muistan sitten nämä kaikki korjattavat asiat ja teen paremman ja hienomman kakun :)
Ihastuin siihen täysin! Helppo kaulia ja niin mukava käsitellä kaikinpuolin ja makukin oli hyvä!
Laukkukakku |
Täytteenä tässä kakussa on mango-passionmoussee, jonka tällä kertaa tein Blå Bandin valmiista mousseejauheesta. Yleensä teen mieluummin täytteet alusta alkaen itse, mutta aion kyllä tätä valmista mousseeta käyttää jos joskus on kiire valmistaa kakku. Oli yllättävän hyvän makuista.
Tällä reseptillä tein mousseen :
Blå band mango-passionmoussee
1 pkt (2 pussia) blå bad mousseejauhetta
3 dl maitoa
3 liivatelehteä
2 rkl sokeria
1. Sekoita maito ja mousseejauheet keskenään, vatkaa muutama sekunti.
2. Sulata kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet vesitilkkaan.
3. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos mousseen joukkoon ohuena nauhana.
Tämä ylläoleva kakku on 4 kananmunan kakku ja tästä annoksesta jäi tuota mousseeta yli. Massan
alla on sveitsiläistä marenkivoikreemiä, johon olen ohjeen löytänyt Leivontafoorumin sivuilta. Sitä käytän yleensä aina massakakuissa.
Vaihekuvia kakun teosta en tietenkään muistanut ottaa, mutta tein kakun samalla tavalla kuin Suklaatoukka on tehnyt tämän kakun.
Oli ihan hauska kokeilu ja seuraavalla kerralla muistan sitten nämä kaikki korjattavat asiat ja teen paremman ja hienomman kakun :)
Tosi hieno ja niin ihanan ruskean värinen! Täytyiskin kokeilla tuota Satin Icen ruskeaa massaa. Ja jos vielä makukin on hyvä :)
VastaaPoistaJuu, maistui tosiaan ihan tummalle suklaalle ja tuoksukin oli huumaava :)
VastaaPoistaHieno laukku! Sulla sitten riittää energiaa ja ideoita, ihanaa!
VastaaPoistaMä oon kokonaan kadottanu kakkuinnostuksen, vaikka kaikkea muuta leivonkin. Ehkä se vielä palaa...
Kiitos. Toivottavasti innostus palaa. Kyllähän ne kakut tosi paljon aikaa vie - tämäkin, vaikka jäi itselle eikä siis tarvinnut ihan tiptop jälkeä tehdä. Nopeampi on muita leipomuksia väkertää ja ehtii paljon muutakin siinä sivussa. Kiva näitä on kuitenkin tehdä, mutta jos joka päivä joutuis tekemään, niin menisköhän siitä hauskuus.
PoistaVau! Hieno laukkukakku :) Tuollaista kelpaisi kanniskella ja välillä voisi haukata palan :D
VastaaPoistaJuu, vois siinä kanssakulkijat ihmetellä, kun välillä haukkais käsilaukkua :D
PoistaHieno kakku tuli ja ihanan suklainen. Mango ja suklaa sopii varmasti hyvin yhteen :)
VastaaPoistaYksi kysymys, osaisitko neuvoa, että miten tuohon blogitekstin loppuun saa nuo linkit samanlaisiin teksteihin. Olen koittanut ettiä bloggerista jotain kohtaa miten tuo lisätään, mutta ei tahdo löytyä.
Kysyin sitä aikoinaan itsekin joltain toiselta bloggaajalta. En muista miten se meni, mutta yritän etsiä sen sähköpostin. Uskoisin, että se on tallella.
PoistaLöysinkin sen samantien! Taru aikoinaan neuvoi ja se meni näin :
PoistaMene tähän linkkiin: http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget
ja annat pyydettävät tiedot sinne. Se ohjailee sitten eteenpäin. Se on ulkopuolisen tekemä toiminto, ei liity tähän bloggeriin.
Kiitos sinulle, kokeilen tuota kautta :)
PoistaLaukkukakkuja on mukava tehdä. Mut yllättävän haastavia ovat, vaikka voivat näyttää helpoilta ;) Tykkään itsekin satin ice massoista. Ne eivät jotenkin kuivukaan niin helposti. Tuo vetoketjumuotti on varmasti tosi näppärä. Herkullinen kakku ;)
VastaaPoistaKäytin ekaa kertaa Satin Ice massaa ja sitä oli kyllä tosi mukava käsitellä. Eikä tosiaankaan kuivu samalla tavalla kuin muut. Ihan huippumassa, käytän taatusti jatkossakin. Ja ainakin tuo suklaanmakuinen massa oli hyvänmakuistakin.
Poista