Vaihteeksi taas vähän terveellisempiä leipomuksia. Johanna Koskisen ja Terhi Suur-Nuujan "Herkuttele terveellisemmin" lehtisestä otin testattavaksi mustikkamuffinsit. Banaanikonvehtien tekoon tarvittiin Fast Cook-Bake-Cake proteeinijauhetta ja sitä siis kaapissa on edelleen.
Näihin muffinseihin meni myös sitä jauhetta, joten nämä sopivat mainiosti testattaviksi.
Näistä tuli oikein maukkaita. Nuorin tytär kaverinsa kanssa myös maistoi näitä ja ajattelinkin, että kuinkahan käy - nämä kun eivät ole niin makeita kuin "tavalliset" leipomukset. Hyvin näytti maistuvan heillekin, joten näitä aion tehdä jatkossakin silloin tällöin.
Proteiinipitoiset mustikkamuffinsit
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl venhäleseitä
1 dl Fast Cook-Bake-Cake proteiinijauhetta ( vanilja)
0,5 dl Stevia sokeria
1 tl kanelia
35 g Elovena omena-kaneli-pikakaurahiutale
2 kananmunaa
5 g kookosöljyä
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
100 g rasvatonta rahkaa
40 g omenasosetta
0,5 dl maitoa
mustikoita
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vaahdota munat, lisää Stevia sokeri.
3. Lisää vuorotellen jauhot ja kosteat aineet ( = rahka,sose,kookosrasva ja maito).
4. Kääntele viimeiseksi joukkoon mustikat.
5. Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla. Täytä vuoat taikinalla, paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
Minulla ei ollut kookosöljyä, kun en sitä muistanut ostaa, joten käytin ihan oliiviöljyä sen sijaan.
Ensi kerralla ajattelin kokeilla näitä spelttijauhoilla. Ja voin vaan kuvitella kuinka hyviä nämä muffinit olisivat tuoreiden mustikoiden kera. Nuo pakastemustikat kun ovat hieman vetisiä.
Muutkin marjat sopivat näihin varmasti oikein hyvin. Kesällä mansikka-aikaan voisi näitä taas testata - kun haluaa herkutella kevyemmin.
Tästä taikinamäärästä tuli 12 pientä muffinsia.
Näihin muffinseihin meni myös sitä jauhetta, joten nämä sopivat mainiosti testattaviksi.
Proteiinipitoiset mustikkamuffinsit |
Proteiinipitoiset mustikkamuffinsit
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl venhäleseitä
1 dl Fast Cook-Bake-Cake proteiinijauhetta ( vanilja)
0,5 dl Stevia sokeria
1 tl kanelia
35 g Elovena omena-kaneli-pikakaurahiutale
2 kananmunaa
5 g kookosöljyä
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
100 g rasvatonta rahkaa
40 g omenasosetta
0,5 dl maitoa
mustikoita
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vaahdota munat, lisää Stevia sokeri.
3. Lisää vuorotellen jauhot ja kosteat aineet ( = rahka,sose,kookosrasva ja maito).
4. Kääntele viimeiseksi joukkoon mustikat.
5. Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla. Täytä vuoat taikinalla, paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
Minulla ei ollut kookosöljyä, kun en sitä muistanut ostaa, joten käytin ihan oliiviöljyä sen sijaan.
Ensi kerralla ajattelin kokeilla näitä spelttijauhoilla. Ja voin vaan kuvitella kuinka hyviä nämä muffinit olisivat tuoreiden mustikoiden kera. Nuo pakastemustikat kun ovat hieman vetisiä.
Muutkin marjat sopivat näihin varmasti oikein hyvin. Kesällä mansikka-aikaan voisi näitä taas testata - kun haluaa herkutella kevyemmin.
Tästä taikinamäärästä tuli 12 pientä muffinsia.
Proteiinipitoinen mustikkamuffins |
Hei mulla on tuo sama reseptivihkonen ja työkaveri jolle Fast toimii sponsorina toi mulle kokeiltavaksi tuota samaista proteiinijauhetta. En ole vaan vielä saanut aikaiseksi testata. Houkutti kovin se proteiiniporkkanakakku! :)
VastaaPoistaSitä porkkanakakkua minäkin ihastelin. Ja se fudge näytti ihanalta! Nämäkin olivat hyviä, mukavasti omenan ja vaniljan makuisia. Niin ja mustikan :)
Poista