torstai 1. toukokuuta 2014

Omena-vaniljapaistos marengilla

Tämän kätevän reseptin bongasin jostain Leivontafoorumin haasteista - nyt en muista minkä kuukauden haaste se oli.
Kuulosti mukavan helppotekoiselta , joten siitäpä sitten vappupäivän leivonnainen pöytään.
Omena-vaniljapaistos
Kylläpä oli hyvää herkkua ja kohtalaisen nopeatekoistakin.

Omena-vaniljapaistos
Täyte:
750 g omenoita
50 g sokeria
150 g vettä
1 pkt eli 2 pss vaniljakastikejauhetta
Pohja:
150 g margariinia
140 g sokeria
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Marenki:
3 valkuaista
200 g sokeria

1. Vamista ensin täyte : kuori ja paloittele omenat kattilaan. Lisää sekaan sokeri ja vesi. Keitä omenoita noin 10 minuuttia tai kunnes pehmenevät ja alkavat soseutua. Varo keittämästä täysin soseeksi. Jätä jäähtymään. Lisää myöhemmin sekaan vaniljakastikejauhe,. Sekoita sekaisin ja lisää tarvittaessa vettä. Täyte saa olla melko paksua.
2. Tee sitten pohjataikina. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita nopeasti sekaisin. Painele voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kauniin ruskea.
3. Pohjan paistuessa valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä vaahtoon.
4. Levitä paistuneen pohjan päälle ensin omena-vaniljatäyte ja sitten marenki. Paista vielä 175 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea ja rapea pinnalta.

Sokeria en laittanut ihan noin paljon pohjaan enkä marenkiin. Kuulosti jotenkin paljolta ja ajattelin hieman sitä vähentää. Hyvää oli vähemmälläkin makeudella.

Toukokuu alkoi siis tällä leipomuksella - ja myös räntäsateella! Mikä hämmästys, kun aamulla katsoin ulos ikkunasta, maa oli valkoinen!
Onneksi se lumi / räntä suli samantien pois.

Omena-vaniljapaistos marengilla

 

5 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan herkullisen näköistä :P

    VastaaPoista
  2. Kiitos vierailusta ! :) Tätä pitää tehdä uudelleenkin, kun oli mukavan nopeatekoinen. Aika kun tuntuu olevan ns. kortilla, niin tällaiset nopeat ja helpot reseptit ovat kiinnostavia.

    VastaaPoista
  3. Vastustamattoman oloinen herkku. Marenki aina vetoaa minuun.:)

    VastaaPoista