sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Jäädytetty suklaajuustotorttu

Keskimmäinen tytär tuli takaisin kotiin kahden kuukauden matkalta ja sitä toki piti jollain lailla juhlistaa. Halusin tehdä jotain juustokakun tapaista, mutta ilman liivatetta. Keksihyllyn sivuilla olin jo aiemmin katsellut tällaista jäädytettyä suklaajuustotorttua , joten sitä sitten testailemaan. 

Jäädytetty suklaajuustotorttu
Tämä oli melkein kuin jäätelöä! Ja hyvinkin helppo tehdä, joten tätä täytyy tehdä toistekin jälkiruuaksi.

Jäädytetty suklaajuustotorttu

Pohja:
14 kpl Café au Lu Bastogne -keksejä
40 g margariinia tai voita

Täyte:
200 g Marabou Premium Dark 70 % Suklaata tai Marabou Tummaa Suklaata
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rs (200 g) Philadelphia Original Tuorejuustoa
½ dl sokeria



1. Pingota leivinpaperi, ø noin 26 cm irtopohjavuokaan.
2. Murskaa keksit monitoimikoneessa yhdessä pehmeän rasvan kanssa ja painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi ja tiiviiksi kerrokseksi. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Sulata paloiteltu suklaa kulhossa vesihauteessa tai mikroaaltouuninssa sulatusteholla. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.
4. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sileäksi sähkövatkaimella toisessa kulhossa ja lisää vaniljakastikevaahto joukkoon hyvin vatkaten.
5. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle vuokaan ja valuta puolet suklaasulasta vaahdon päälle. Vetele suklaaraitoja haarukalla edestakaisin marmorikuvion aikaansaamiseksi. Levitä loput täytevaahdosta päälle ja valuta loput suklaasulasta päälle ja marmoroi pinta.  Peitä vuoka kelmulla ja työnnä kakku pakastimeen jäätymään.
6. Ota kakku huoneenlämpöön 10 minuutiksi. Pyöräytä terävällä veitsellä kierros vuoan renkaan ja kakun välissä, irrota kakku ja siirrä se tarjoiluvadille.

Minun marmorointi ei ollut kovinkaan hienon näköinen, mutta kelpasi omalle porukalle :) 
Jäätelökakku tästä tuli mieleen. Oikein näppärä ja maistuva tarjottava kahvipöytään tai jälkiruuaksi. 


Jäädytetty suklaajuustotorttu


4 kommenttia:

  1. Ei kun just hieno marmorointi tuollainen, tulee mieleen belgialaiset simpukkakonvehdit. ;) Kivan ja uuden kuuloinen ohje, ihan varmaan testaan sopivan tilaisuuden tullen. :)

    VastaaPoista
  2. No kiitos :) Kannattaa testata, ajattelin tätä itsekin tehdä uudelleen kun ollaan jälkkäriä vailla tai kun tulee kahvitteluvieraita.

    VastaaPoista
  3. Tulin vastavierailulle :) ihania ohjeita täälläkin. Linkitän.

    VastaaPoista
  4. Täytyy kyllä kokeilla! Näyttää ihanalta!

    VastaaPoista