Välillä jotain suolaista leivontaa! Kovasti pidän makeiden herkkujen teosta, mutta ehkä tällainen suolainen olisi käytännöllisempää. Teini-ikäinen tarvitsee välipalaa ja onhan tällainen parempi vaihtoehto kuin jokin makea herkku.
Googlettelin eri reseptejä ja monenlaisia niitä löytyykin. Päädyin testaan Unelmaa leipomassa - blogin reseptiä.
Kylläpä tästä tulikin hyvää! Tämä valmistui sopivasti näin sunnuntain iltapalaksi saunan jälkeen. Palanen tuoretta lihapiirakkaa ja lasillinen appelsiini-mangotuoremehua -oli makoisaa! Maidonkin kanssa varmaan erittäin hyvää, mutta itse en juo maitoa niin se jäi testaamatta.
Levylihapiirakka (pellillinen)
Pohja:
800g lehtitaikinaa (2x400g levyä)
Ota lehtitaikinalevyt ajoissa sulamaan.
Itse käytin ihan vaaleaa puuroriisiä, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Tuorejuustonakin oli maustamaton juusto, kun sitäkin oli valmiiksi jääkaapissa. Maustoin sitä itse.
Unikonsiemenien tilalla käytin seesaminsiemeniä. Sama syy kuin edellisissä - koska niitä oli valmiiksi :)
Ehkä joskus kokeilen omatekoisella taikinallakin, mutta kyllä valmistaikinalla sai tämän helpolla valmiiksi. Ne ovat ihan hyvä vara olemassa, säästää siinä jonkun verran aikaa ja vaivaa kuitenkin.
Googlettelin eri reseptejä ja monenlaisia niitä löytyykin. Päädyin testaan Unelmaa leipomassa - blogin reseptiä.
Levylihapiirakka |
Levylihapiirakka (pellillinen)
Pohja:
800g lehtitaikinaa (2x400g levyä)
Täyte:
2dl tummaa puuroriisiä
paistamiseen öljyä ja voita
300g paistijauhelihaa
2kpl sipulia
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
100g ruohosipulituorejuustoa
50-100g juustoraastetta (Emmental)
ruohosipulia
persiljaa
Pinnalle:
kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä
korppujauhoja
Ota lehtitaikinalevyt ajoissa sulamaan.
1. Keitä riisi suolatussa vedessä paketin ohjeen
mukaan.
2. Kuumennna paistinpannu ja lisää loraus öljyä ja nokare voita.
Ruskista jauheliha.
3. Jauhelihan ruskistuessa pilko sipuli heinoksi. Lisää
sipulit jauhelihan joukkoon ja jatka ruskistamista, kunnes sipulit ovat
läpikuultavia. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
4. Yhdistä
jauhelihaseos ja keitetty riisi keskenään isossa kulhossa. Lisää
tuorejuusto joukkoon ja sekoita.
5. Kaulitse kaksi lehtitaikinalevyä erillisten leivinpaperien päällä
ohueksi, noin pellin kokoisiksi levyiksi. 6. Levitä toiselle levylle
riisi-jauhelihatäyte jättäen sentin joka reunalta vapaaksi. Ripottele
juustoraastetta oman maun mukaan täytteen päälle.
7. Pilko ruohosipuli ja
persilja hienoksi ja ripottele juustoraasteen päälle.
8.Voitele reunat
täytteen ympäriltä kananmunalla.
9.Nosta toinen levy kanneksi ja paina
haarukalla reunat yhteen joka puolelta. Pistele haarukalla pieniä reikiä
pintaan. Voitele vielä pinta kananmunalla ja ripottele unikonsiemeniä
ja korppujauhoja.
10.Paista 225 asteisen uunin alatasolla noin 20-30
minuuttia. Lihapiirakka on valmis, kun sen pinta ja pohja ovat kauniin
ruskeita.
Itse käytin ihan vaaleaa puuroriisiä, kun sitä sattui kaapissa olemaan. Tuorejuustonakin oli maustamaton juusto, kun sitäkin oli valmiiksi jääkaapissa. Maustoin sitä itse.
Unikonsiemenien tilalla käytin seesaminsiemeniä. Sama syy kuin edellisissä - koska niitä oli valmiiksi :)
Ehkä joskus kokeilen omatekoisella taikinallakin, mutta kyllä valmistaikinalla sai tämän helpolla valmiiksi. Ne ovat ihan hyvä vara olemassa, säästää siinä jonkun verran aikaa ja vaivaa kuitenkin.
Levylihapiirakka |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti