Päätin vihdoin viimein kokeilla raakakakun tekoa, pitkään olen sitä jo miettinyt. Paljon tuntuu olevan reseptejä raakakakkuihin. Päädyin kokeilemaan täältä löytämääni reseptiä.
Kakun tein 24 cm irtopohjavuokaan, Jos täyteosasta haluaa korkeamman niin siinä tapauksessa kannattaa käyttää pienempää vuokaa, mutta mielestäni tuo pohja tällä ohjeella tehtynä oli juuri sopiva 24 cm kokoiseen vuokaan.
Kakun päällä on vielä jäähilettä, kuvasin sen heti kun otin pakastimesta pois. Valtavan hyvää tämä on , sellainen marjasmoothien tai jäädykkeen makuinen! Ja pähkinöistä kun pidän kovasti, niin tuo pohja kruunaa kaiken.
Ja tätä voi syödä hyvällä omatunnolla, koska on terveellinen herkku!
Marjainen raakakakku
pohja:
250 g pähkinäsekoitusta ( parapähkinä, saksanpähkinä , pekaanipähkinä , manteli)
tuoreita taateleita (laitoin 5 kappaletta)
1 dl kookosrouhetta ( käytin kookoshiutaleita kun niitä oli kaapissa)
hunajaa oman maun mukaan jos haluaa
täyte:
2 banaania
150 g mustikoita
150 g vadelmia
100 g cashew pähkinöitä
1. Sekoita pohjan kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.
2. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa. Kaada täyte pohjan päälle.
3. Laita muutamaksi tunniksi pakastimeen.
Helppotekoinen kuin mikä. Ja maukas + terveellinen!Käytin tähän pensasmustikoita, mutta toki ihan pakastemustikka käy yhtälailla. Oman puutarhan vadelmia oli vielä pakastimessa, joten ne uskalsin laittaa suoraan jäisinä täytteeseen.
Tämä kokeilu kyllä innostaa testamaan muitakin raakakakkuja.
Kakun tein 24 cm irtopohjavuokaan, Jos täyteosasta haluaa korkeamman niin siinä tapauksessa kannattaa käyttää pienempää vuokaa, mutta mielestäni tuo pohja tällä ohjeella tehtynä oli juuri sopiva 24 cm kokoiseen vuokaan.
Marjainen raakakakku |
Ja tätä voi syödä hyvällä omatunnolla, koska on terveellinen herkku!
Marjainen raakakakku
pohja:
250 g pähkinäsekoitusta ( parapähkinä, saksanpähkinä , pekaanipähkinä , manteli)
tuoreita taateleita (laitoin 5 kappaletta)
1 dl kookosrouhetta ( käytin kookoshiutaleita kun niitä oli kaapissa)
hunajaa oman maun mukaan jos haluaa
täyte:
2 banaania
150 g mustikoita
150 g vadelmia
100 g cashew pähkinöitä
1. Sekoita pohjan kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.
2. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittimessa. Kaada täyte pohjan päälle.
3. Laita muutamaksi tunniksi pakastimeen.
Helppotekoinen kuin mikä. Ja maukas + terveellinen!Käytin tähän pensasmustikoita, mutta toki ihan pakastemustikka käy yhtälailla. Oman puutarhan vadelmia oli vielä pakastimessa, joten ne uskalsin laittaa suoraan jäisinä täytteeseen.
Tämä kokeilu kyllä innostaa testamaan muitakin raakakakkuja.
Marjainen raakakakku |
Nam, näyttää todella herkulliselta, mutta voikohan banaanin korvata jollain? Oma massuni kun ei kestä banaania.
VastaaPoista