lauantai 3. syyskuuta 2016

Perunasämpylät

Perunamuusia jäi yli ja kun sitä ei poiskaan viitsi heittää niin se oli sitten sämpylöiden paikka. Perunasämpylät ovat niin hyviäkin, jotenkin niin pehmeän kuohkeita. 
Tein ne tällä Kodin kuvalehden ohjeella

Perunasämpylät

Niin maukkaita, niin maukkaita!

PERUNASÄMPYLÄ

noin 20 kpl
7½ dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
3 tl suolaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 dl perunamuusia
2 dl ohrajauhoja
18-19 dl vehnäjauhoja
¾ dl öljyä


1. Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Sekoita perunamuusi vispilällä nesteeseen.
2. Alusta nesteeseen ensin ohrajauhot ja sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan. Lisää lopuksi öljy. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Tarkista jauhojen määrä, se riippuu siitä, kuinka löysää perunamuusia käytät taikinaan.
3. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahteen tai kolmeen osaan. Jaa taikinapalat pieniksi paloiksi ja pyörittele ne sämpylöiksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota 15 minuuttia.
4. Voitele sämpylät vedellä ja vedä sahalaitaisella veitsellä kevyet viillot sämpylöiden pintaan. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla kymmenisen minuuttia.

Ja vastapaistettu sämpylä, johon voi sulaa,on vaan niin hyvää!

Perunasämpylä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti