sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku

Minun on jo pitkään pitänyt testata gluteenitonta appelsiinikakkua. Menneenä viikonloppuna sain sen lopulta aikaan. Eihän se mikään suuritöinen ole, mutta aloittaminen on välillä niin vaikeaa. 
 Reseptin löysin Kotilieden sivuilta

Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakkua
 Kakun koostumus oli pumpulimaisen pehmeä - jos niin nyt voi sanoa. Varmaan juuri perunajauhojen ja gluteenittomien jauhojen ansiosta. 

Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku 

200 g laktoositonta voita tai margariinia
2 ¼ dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl perunajauhoja
1.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
4 rkl sitruslikööriä, esim. Cointreau
1 appelsiinin raastettu kuori
 
 1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen huolella vatkaten. 2. Sekoita perunajauhot, gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinaan sitrusliköörin ja raastetun appelsiinin kuoren kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Voitele ja korppujauhota huolella 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka. Valuta kakkutaikina tasaisesti vuokaan.
4. Kypsennä appelsiinikakku 175-asteisessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
5. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Jäähdytä appelsiinikakku huolella ennen vuoasta irrottamista.

Tykättiin kovasti, tätä teemme toistekin.
Gluteeniton ja laktoositon appelsiinikakku

6 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa todella makoisalta kakulta. :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä pehmoisen näköinen kakku! Varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä :) Vois useamminkin tehdä gluteenitonta, niin ei tulis liikaa vehnää syötyä.

      Poista
  3. Aika täydellisen näköinen kakku, ja tuo gluteenittomuus plussaa. Kaikki sitrushedelmät on nyt ihania leivonnassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, nyt on kiva tehdä sitrushedelmistä leipomuksia, tulee keväinen olo :)

      Poista