perjantai 3. maaliskuuta 2017

Gluteeniton tonnikalapiirakka

Suolaistakin tulee välillä leivottua vaikka jostain syystä kakkuja ja muita herkkuja tulee tehtyä useammin.
Löysin tämän maukkaan tonnikalapiirakan ohjeen Mamma rimpuilee - blogista

gluteeniton tonnikalapiirakka

Sisko miehensä tuli käymään ja tämä löytyi kahvipöydästä. Oli hyvän makuista! Tässähän voisi joskus  vaikka tonnikalan korvata jollain muulla, lohella tai vaikka kanalla.

Gluteeniton tonnikalapiirakka

Pohja: 
110 g voita
2 dl hienoa gluteenitonta jauhoa
2 rkl vettä
1/2 dl maukasta juustoraastetta
Muutama rouhaisu suolaa


1. Nypi voi jauhoihin. 
2. Lisää vesi, suola ja juustoraaste.
3. Sekoita tasaiseksi ja painele rasvatun ja jauhotetun, pyöreän, halkaisijaltaan n. 25 cm vuoan pohjalle ja reunoille. 

Täyte:
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
100 g fetaa
1 prk tonnikalaa
2 tomaattia
1/2-1 dl  juustoraastetta
Suolaa ja pippuria

1. Sekoita kermaviili ja kananmunat yhteen ja lisää hieman suolaa ja pippuria. 
2. Poista tomaateista siemenosa, jotta tomaatit ei vetistä piirakkaa. Pilko tomaatit.
3. Laita pohjan päälle tonnikalat, tomaatit ja feta. Lisää kermaviili-munaseos. Ripottele päälle juustoraaste. 
4. Paista alatasolla 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Jos ei tarvitse olla gluteenitonta piirakkaa, niin onnistunee ihan normaaleillakin jauhoilla.

gluteeniton tonnikalapiirakka



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti