torstai 8. kesäkuuta 2017

Appelsiinikakku

 Sitruunakakun ohella toinen kesäisen raikas kuivakakku on appelsiinikakku. Siitäkin on netissä monenlaisia reseptejä. Joihinkin tulee appelsiinimarmeladia, toisiin taas kermaviiliä.
Minulla on tämä sama perusresepti, jolla olen appelsiinikakun tehnyt jo pitkään.


Appelsiinikakku

Mehevä ja sitruksinen kakku!

APPELSIINIKAKKU

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
appelsiinin mehua

1.  Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet ja appelsiinin raastettu kuori keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus noin 1,8 l).
5.  Paista 175 asteessa noin 45 - 50 minuuttia.

Appelsiinin mehua laitan ihan oman tuntuman mukaan. Ainakin 2 rkl , mutta en koskaan mittaa vaan laitan mikä sopivalta tuntuu.
Monissa netin ohjeissa kakku vielä kostutetaankin, mutta en ole sitä vielä kokeillut. Hyvää kakku on ihan näinkin!


 

6 kommenttia:

  1. Mmm, näyttääpä mehevältä.

    VastaaPoista
  2. Appelsiinikakkujen reseptejä totta tosiaan on varmaan niin monta kuin on tekijöitäkin. Tämä näyttää todella herkulliselta! ♥

    VastaaPoista
  3. Voi, miten nostalginen lautanen. Tuo sarja oli miehelläni opiskeluaikana, sitten minulla ollessani töissä toisella paikkakunnalla ja nyt pojalla opiskelipaikkakunnalla... siirtynee pikkuveljelle eteenpäin. Näyttää se kakkukin syötävän ihanalta.
    T: Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuo lautanen on tosiaan paljon nähnyt , tämä sarja on ollut minulla ennen kuin naimisiin menin ja siitä on aikaa!

      Poista