Välillä leivon gluteenittomia leivonnaisia. Jos tavallista leipää syö liikaa, niin kyllä se vaan turvottaa. Senkin takia tykkään leipoa joskus gluteenitonta. Gluteenitonta leipää voisi leipoa useamminkin, koska leipää tulee kuitenkin päivittäin syötyä.
Gluteenittoman muumimamman -blogista löytyi hyvältä kuulostava resepti.
Tämä oli erittäin hyvää. Leipää minun mieleen voi sanoa.
Gluteeniton porkkanaleipä
3 dl vettä
1 dl maitoa
2 rkl öljyä
1 1/2 rkl psylliumkuitua
2 rkl siirappia
1-2 porkkanaa raasteena
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa ( 11 g)
8 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl auringonkukan tai kurpitsan siemeniä
Lämmitä vesi, maito ja öljy 42°C (jos käytät 25 g tuorehiivaa, lämmitä vesi 37°C).Sekoita joukkoon psylliumkuitu ja anna turvota noin 5 min.
Lisää joukkoon siirappi, porkkanaraaste sekä suola. Sekoita keskenään toisessa kulhossa jauhot, kuivahiiva ja siemenet ja kaada päälle lämmin taikinaliemi. Työstä taikinaa huolellisesti käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
Voitele leipävuoka voilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja koristele unikonsiemenillä. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 40 min.
Paista 250°C noin 30 min. Kun leivän sisälämpötila on 95-97°C on aika ottaa leipä uunista
Muumimamma käytti MixWellin jauhoja. Minä niitä mitä kaapissa oli. Sattui olemaan pussillinen S-ryhmän gluteenitonta jauhoseosta ja gluteenitonta kaurajauhoa. Niitä laitoin. Auringonkukan ja kurpitsan siemenien lisäksi laitoin vähän pellavansiemeniä. Unikonsiemenet jäi päältä pois. Oikein maukasta leipää.
Gluteenittoman muumimamman -blogista löytyi hyvältä kuulostava resepti.
gluteeniton porkkanaleipä |
Gluteeniton porkkanaleipä
3 dl vettä
1 dl maitoa
2 rkl öljyä
1 1/2 rkl psylliumkuitua
2 rkl siirappia
1-2 porkkanaa raasteena
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa ( 11 g)
8 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl auringonkukan tai kurpitsan siemeniä
Lämmitä vesi, maito ja öljy 42°C (jos käytät 25 g tuorehiivaa, lämmitä vesi 37°C).Sekoita joukkoon psylliumkuitu ja anna turvota noin 5 min.
Lisää joukkoon siirappi, porkkanaraaste sekä suola. Sekoita keskenään toisessa kulhossa jauhot, kuivahiiva ja siemenet ja kaada päälle lämmin taikinaliemi. Työstä taikinaa huolellisesti käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
Voitele leipävuoka voilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja koristele unikonsiemenillä. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 40 min.
Paista 250°C noin 30 min. Kun leivän sisälämpötila on 95-97°C on aika ottaa leipä uunista
Muumimamma käytti MixWellin jauhoja. Minä niitä mitä kaapissa oli. Sattui olemaan pussillinen S-ryhmän gluteenitonta jauhoseosta ja gluteenitonta kaurajauhoa. Niitä laitoin. Auringonkukan ja kurpitsan siemenien lisäksi laitoin vähän pellavansiemeniä. Unikonsiemenet jäi päältä pois. Oikein maukasta leipää.
Tätä pitää kokeilla, gluteenittomat hiivataikinat eivät ole kovinkaan tuttuja (paitsi saaristolaisleipä). Vaikuttaa herkulliselta leivältä, näyttää kuohkealta.
VastaaPoistaOli yllättävän kuohkea. Ja tykkäsin kyllä kovasti maustakin.
VastaaPoista