Keskimmäinen tyttäremme Ronja on tehnyt meille kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä banaanileipää. Kakkuahan se oikeasti on , mutta banaanileiväksi kutsutaan. Ja kaksi kertaa sen takia, kun tämä "leipä" häviää aika äkkiä parempiin suihin. Valtavan hyvää !
Resepti on yksinkertainen, joten tämä on arkileivonnainen parhaasta päästä.
Banaanileipä
3 kypsää banaania
3/4 dl sulatettua voita
2 dl muscovadosokeria
1 kananmuna
1 tl soodaa
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
3,5 dl jauhoja ( vehnä,-graham tai spelttijauhoja)
( 2 rkl vastapureistettua limettimehua)
halutessasi rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä.
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
3. Soseuta banaanit kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu voi.
4. Sekoita joukkoon sooda ja suola. Lisää sokeri, kanannmuna ja vaniljauute. Sekoita joukkoon jauhot.
5. Kaada taikina leipävuokaan ja paista noin tunti
6. Ota leipä uunista ja annan jäähtyä. Siivilöi päälle tomusokeria.
Ronja teki tämän vehnäjauhoilla, mutta kiinnostaa kokeilla seuraavan kerran grahamjauhoilla.
Muscovadosokeri antaa tälle mukavasti lisämakua.
Banaanileipä |
Banaanileipä
3 kypsää banaania
3/4 dl sulatettua voita
2 dl muscovadosokeria
1 kananmuna
1 tl soodaa
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
3,5 dl jauhoja ( vehnä,-graham tai spelttijauhoja)
( 2 rkl vastapureistettua limettimehua)
halutessasi rouhittuja pekaani- tai saksanpähkinöitä.
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Voitele leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
3. Soseuta banaanit kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu voi.
4. Sekoita joukkoon sooda ja suola. Lisää sokeri, kanannmuna ja vaniljauute. Sekoita joukkoon jauhot.
5. Kaada taikina leipävuokaan ja paista noin tunti
6. Ota leipä uunista ja annan jäähtyä. Siivilöi päälle tomusokeria.
Banaanileipä |
Muscovadosokeri antaa tälle mukavasti lisämakua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti