Löysin instagramin kautta tällaisen ihanan reseptin. Banaanimuffinit ovat aina hyviä ja kun niihin lisää murupäällysteen niin ne olivat vielä astetta parempia. Tein siis tämän ohjeen mukaan . Lisäsin taikinaan hieman tummaa suklaata , koska suklaa ja banaani ovat niin maukas yhdistelmä. Ainakin minun mielestä.
Banaanimuffinit murupäällysteellä |
Banaanimuffinit :
2 kypsää banaania
2 kananmunaa
1/2 dl fariinisokeria
1/4 dl sulatettua voita
1/4 dl ruokaöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
(suklaata muruina maun mukaan)
Kaneli-sokeri täyte:
2 rkl fariinisokeria
1 rkl sulatettua voita
1/2 tl kanelia
Murupäällys:
1/4 dl jauhoja
1/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
3 rkl kuutioitua voita
1. Laita paloitellut banaanit, kananmunat, fariinisokeri, sulatettu voi ja öljy kulhoon. Sekoita kunnes banaanit ovat "muusina". Sekoitin ihan vatkaimella.
2. Sekoita keskenään jauhot, kaneli, suola ja ruokasooda. Lisää vähitellen taikinaan.
3. Laita muffinipellin koloihin vuoat ja laita taikinaa noin puoleenväliin. Käytin silikonisia muffinivuokia. Ne loppuivat kesken , joten muutamaan muffiniin käytin alumiinista muffinivuokaa.
4. Sekoita täyteen aineet keskenään ja laita jokaiseen muffiniin noin teelusikallinen. Pyöräytä hammastikulla tai veitsellä. Laita lisää taikinaa päälle.
5. Tee murupäällys nyppimällä voi ,sokeri ja jauhot sekaisin. Laita muruseosta jokaisen muffinin päälle.
6. Paista noin 25 minuuttia 175 - 180 asteessa.
Muffineita tehdessä luin reseptin tapani mukaan ylimalkaisesti ja nyt vasta tätä kirjoittaessa huomasin, että täyte piti pyöräyttää hammastikulla taikinaan ja lisätä vielä taikinaakin päälle. Minä lisäsin täytteen muffinin päälle ja tuuppasin sitä hammastikulla muffinin sisään. Eihän se siellä pysynyt vaan paistaessa pursui pinnalle. Tosin ei mitenkään huono asia sekään, maistui oikein hyvälle muffinin päällä, muruseokseen sekoittuneena.
Täyte kannattaa pyöräyttää samantien taikinaan, kun sen on tehnyt. Minulla ainakin täyte jähmettyi ja sitä saikin tosiaan tuuppia muffinin sisään. Mikään pyöräytys ei siinä vaiheessa olisi riittänyt.
Alkuperäisessä ohjeessa on hämäävästi erilainenkin "cinnamon swirl filling" mainittuna, mutta tein muffinit sen reseptin mukaan, jossa on raaka-aineiden määrätkin mainittu. Siellä täytteeseen tulee vain fariinisokeri, sulatettua voita ja kanelia.
Kanelinen banaanimuffini murupäällysteellä |
Kyllähän nämä erittäin hyviä olivat! Seuraavalla kerralla teen tuon ohjeen mukaan ja pyöräytän täytteen muffinien sisään enkä päälle :D
Nämä saivat kunnian olla ihan ensimmäinen leipomus ja ylipäänsä ensimmäinen tuote, jonka tein upouudessa uunissa. Vanhassa uunissa uuninluukku alkoi repsottaa ja olihan se muutenkin vanha ja kulunut. Ostimme kiertoilmauunin . Tosin kiertoilmaa en vielä ole testannut. Sillähän sitä sitten kätevästi paistaa pari pellillistä pullaa tai sämpylöitä kerralla . Olettaisin ainakin :)
Nice post thank you Brooke
VastaaPoista