Näistä portugalilaisista vaniljaleivoksista olen kuullut ja koska niitä ei nyt pääse Portugaliin saakka maistamaan, niin ajattelin kotona tehdä. Valion valmis vaniljakreemi on oivallinen valinta näihin vaikka voihan sen kreemin itsekin tehdä. Mutta koska halusin helpolla hyvää, niin tein tällä Valion reseptillä nämä leivokset .
![]() |
Vaniljaleivos |
Pastel de nata / Vaniljaleivos , 12 kpl
500 g voitaikinalevyä
Täyte :
2 purkkia ( á 200 g) Valion vaniljakreemiä
1 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuori raastettuna
pinnalle kanelia ja tomusokeria
1. Sulata taikinalevy ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kauli taikinalevy puolet ohuemmaksi levyksi. Ota taikinalevystä juomalasilla tai pyöreällä muotilla pohjia ( halkaisija noin 10 cm) ja siirrä ne voidellun muffinspellin koloihin. Pistele haarukalla.
3. Sekoita täytteen ainekset ja lusikoi koloihin taikinapohjien päälle.
4. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi. Ripottele pinnalle tomusokeria ja kanelia.
![]() |
Pastel de nata |
Mainitsenpa tässä vielä toisen Valion reseptillä tehdyn herkun. Tämän teki aviomies äitienpäiväksi. Clafoutis eli kinuskinen uunivanukas. Hyvää oli tämäkin!
![]() |
Kinuskinen uunivanukas |
Ihanan samettista ja kuohkeaa ! Mansikoiden kanssa tarjolle, niin olipa herkkua.
Resepti tähän täällä : Kinuskinen clafoutis eli uunivanukas - Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti