Toscakakku on yksi kahvipöydän suosikeista. Tein tätä pellillisen ( 20 toscapalaa) tilauksesta 80 v. syntymäpäiväjuhliin , muiden leipomusten ohessa.
Halusin tehdä toscapaloista astetta juhlavampia, joten tein hieman isomman taikinan kuin näissä toscapaloissa . Muhkeita toscapaloja näistä tulikin.
TOSCAKAKKU ( pellillinen)
Pohja:
225 g voita tai margariinia
6 dl sokeria
6 kananmunaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
Kuorrutus:
225 g voita
noin 2 dl sokeria
4 1/2 rkl vehnäjauhoja
4 1/2 rkl maitoa
noin 7 dl mantelilastuja
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi varovasti nostelemalla.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
5. Sekoita täytettä varten ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja kaada se puolikypsän pohjan päälle. Paista kauniin ruskeaksi.
Mantelilastuja kannattaa lisätä pikkuhiljaa ja seurata kuorrutuksen koostumusta. Mitään kovin paksua siitä ei kannata tehdä, jotta levittyy hyvin kakun pinnalle.
Pellillisestä tulee 20 palaa, jos tekee niistä reilun kokoisia. Kun pohja on näin paksu, niin toscapaloista voi toki tehdä pienempiäkin.
Niin teki mieli popsia tätä tuoreeltaan, mutta piti hillitä mielihalu , en syönyt kuormasta :D
toscakakku |
TOSCAKAKKU ( pellillinen)
Pohja:
225 g voita tai margariinia
6 dl sokeria
6 kananmunaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
4 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
Kuorrutus:
225 g voita
noin 2 dl sokeria
4 1/2 rkl vehnäjauhoja
4 1/2 rkl maitoa
noin 7 dl mantelilastuja
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi varovasti nostelemalla.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
5. Sekoita täytettä varten ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja kaada se puolikypsän pohjan päälle. Paista kauniin ruskeaksi.
Mantelilastuja kannattaa lisätä pikkuhiljaa ja seurata kuorrutuksen koostumusta. Mitään kovin paksua siitä ei kannata tehdä, jotta levittyy hyvin kakun pinnalle.
Pellillisestä tulee 20 palaa, jos tekee niistä reilun kokoisia. Kun pohja on näin paksu, niin toscapaloista voi toki tehdä pienempiäkin.
Niin teki mieli popsia tätä tuoreeltaan, mutta piti hillitä mielihalu , en syönyt kuormasta :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti